dimecres, 25 de març de 2015

Rol per jugar pares i nens junts


Enguany volem tornar a fer activitats per nens com la que vam fer l'any passat i podeu veure al nostre video. El rol per nens va funcionar molt bé i els xiquets s'ho van passar bé. Però vam aprendre de la experiencia i els nens necessitaven una estona dels seus pares. Així que enguany em pensat que volem oferir una activitat un pel diferent. Volem que pares i fills juguin junts!

Per això el matí del dissabte tindrem dues partides per nens de 5 a 11 anys que juguin juntament amb els seus pares i mares. D'aquesta manera creiem que és més fácil que els nens es deixin anar i disfrutin del joc i els pares puguin gaudir d'una activitat amb els seus fills i descobreixin les bondats dels jocs de rol com activitat familiar. El més normal es que els pares es posin al nivell dels nens i el hi segueixin el joc, com a qualsevol altra activitat. Però a més a més els pares podran contemplar de primera mà que es això del rol i com es juga. Potser així s'animen a fer-ho a casa. Finalment donarem uns quants recursos que es poden trobar a internet i quins jocs son recomanables per nens. 

A més a més el nostre president es educador social i us pot donar bones idees de com fer anar els jocs de rol per que siguin més educatius. Ell té una bona experiencia fent-ho al seu treball i estarà encantat d'assesorar a qui ho demani. 


Probablement tornarem a utilitzar el sistema de Fate Acelerado que trobem molt adequada pel joc amb nens Amb aquest sistema els nens només necessiten dir que volen fer i explicar-ho, i el director de joc en funció de la explicació decideix quin estil de la seva fita farà anar. L'ambientació que farà anar es la dels cómics de Mouse Guard, que tan bé va funcionar l'any passat. Els nens seran ratolinets antropomòrfics que formen part del cos de vigilants i aventurers de la seva comunitat de ratolins. Una ratolinets ben valents que no dubten a enfrontar-se amb grans amenaces com pot ser un mussol.    

Animeu-vos a assistir a les jornades amb els vostres fills, nebots o fillols de 5 a 11 anys el dissabte 6 de juny de 2015 a Tarragona.